Hustle Rain i Margareta Wallenius-Klebergs Pokal

Billede: Hustle Rain og Mats Djuse i opværmning til Elitelopp.

Vores opdræt og delejede Hustle Rain (Raja Mirchi – Missed Possessed) kom igennem nåleøjet til årets udgave af Margareta Wallenius-Klebergs Pokal (tidligere kendt som Jubilæumspokalen), der var stor interesse for at deltage i år og der krævedes hele 5000 startpoint for at komme til start. Løbet afgøres over 2140 meter og vinderes belønnes med 1,5 millioner svenske kroner. Hustle Rain trak et rigtigt ærgerligt spor 7, og modstand savnes ikke.

Løbet har historisk dannet kulisse for den ene kraftpræstation efter den anden, og i den nære erindring mindes man både Readly Express og San Moteur være helt outstanding og vinde i helt fantastiske noteringer. Om end der ikke i samme grad i år kommer en endnu udklækket verdensstjerne består feltet af to elitlopps-deltagere og flere aldeles skrappe modstandere. Det er således ingenlunde et dækket bord Hustle møder op til onsdag den 14. august, og meget vil formodentligt afgøres af hvilke heste der sidder i spids og hvad det har kostet at komme dertil, da feltet synes meget jævnt.

Hugo Åbergs blev for Hustle Rain en lærerig affære, med positionsskift under vejs og det der med facit i hånden må kaldes et opbyggende løb. Vi var i stalden efter løbet, og mødte en ambivalent træner der stod med “helt frisk hest” i hænderne. Hustle Rain var efter Mattias Djuses sambo og Hustles oppasser Caroline Bood ikke det mindste træt, og var klar til at gå endnu et løb hvis det krævedes. Løbet blev for hvor del forkert, da Magnus valgte ryggen på en senere træt Hail Mary og dermed gav hullet indvendigt til Get A Wish. Mattias var forvist om, at med et andet oplæg havde Hustle været med helt på stregen.

Sådan er væddeløb, heldigvis, og på trods af at Hustle “kun” var 5. i mål, fik han et godt og opbyggende løb. I takt med at han bygger endnu mere fysik og psyke i fremtiden kan skyde rigtigt til når muligheden byder sig. Endnu engang blev vi sammen med medejer Per Hansen med familie, bekræftet i at vi har en hest der ikke gør sig bort helt ind i den øverste elite i Sverige.

Hustle Rain satte rekord 09,4/1609m og fik 100.000 SEK for 5. pladsen.

Slutteligt skal lyde et stort tillykke til hele kredsen bag Get A Wish – hvilken fantastisk præstation af en dansk opdrættet hest!