Tumble Dust til de evige Græsmarker

Billede: Tumble Dust mor Affinity med Dollar Rain (Muscle Hill) ved sin side

Det er med stor sorg at vi er blevet oplyst at vores opdræt Tumble Dust (Crazed – Affinity) er død efter et uheld i folden.

Vi har mange minder om Tumble Dust som vandt derby og Criterie Continental samt mange andre stor løb rundt omkring i Europa. Vi kunne remse mange andre flotte sejre op her, men det er unødvendigt han var en ener. Han var en top top hest som desværre havde lidt skrøbelige ben og det fulde potentiale fik ejerne Tumble Boys vel aldrig helt ud af – selvom det er svært at klage.

Vi har også mange historier om Tumble også mange som ikke har været offentlige tilgængelige og her skal i få et par stykker:

Allerede da han var 8-10 måender var han ekstraordinær. Normalt siger jeg – det der med at denne bliver en stjerne, det kan man ikke se. Men lige Tumble var speciel – når han løb i folden var det som om han ikke brugte kroppen og uanset hvor høj en fart han skød i folden var det bare så naturligt for ham. Og der sagde jeg, hvis den her ikke bliver en stjerne så forstår jeg ingenting. Det har vi sagt både før og efter dette og mange gange har vi ikke haft ret. Andre gange har man jo haft ret.

Tumble forsøgte vi at sælge på Koljgingis første auktion han holdt – dengang foregik det på Jægersro Travbane. Ingen havde rigtig øje for ham selvom der var mange prominente kunder til denne auktion. Jeg husker det som jeg blev budt 400.000 sek kr. og det var under min mindste pris. Så jeg beholdt ham. Tumble forlod aldrig Jægersro Travbane for han gik i træning hos Tomas Malmquist – som jo havde haft store fremgange med en af vore andre heste Rusty Dust som vandt opdrætningsløb og kriterie.

Tumble Dust blev solgt kort efter til Stald Tumble Boys som var et pseudonym for 4 svenske herrer. I november – hvor Tumble endnu ikke var fyldt 2 år – så skulle han vises frem for sine nye ejere på Jægersro travbane – og når en træner har solgt en dyr hest, til nye kunder, så vil man jo altid lige vise de nye ejere at det var et fornutigt køb. Så Tomas lod Tumble løbe en langside. Efter træningspasset kom en af de vante spillere som tit er på Jægersro Travbane og “klokker” hestene for nye spille emner op i Malmquist stald. Han ville lige høre navnet på den hest Tomas lige havde kørt for han kunne ikke kende den – han ville spille den næste gang. Spilleren måtte gå slukøret derfra for spilleren måtte væbne sig med tålmodighed idet Tumble ikke var fyldt 2 år endnu. Det siger lidt om hvilket talent han havde fra dag 1.

Da Tumble vandt Criterie Continental var det ensbetydende med deltagelse i Prix de’Amrique. En af ejerne som var en ældre herrer var på det tidspunkt meget syg og havde ikke langt igen. Men om det så var det sidst han skulle i sit liv – så var det at se sin hest løbe Prix de’Amrique. Og sådan blev det. Det er hvad travsporten den kan. !

Ære være Tumble Dust minde.