Gange Bae overlegen

Alexia Ås med sit føl efter Muscle Hill fra 2016, der dengang hed Escape Rain. Idag hedder hoppen Ganga Bae.

Ganga Bae (Muscle Hill – Alexia Ås) startede i et Breeders Crown forsøg for 4 årige hopper,  fredag den 10. april og vandt ganske overlegent på tiden 13,0 2100 meter auto. Jorma Kontio kørte og Stefan Melander træner. Ejere er Stall Courant.

Flere har sagt til mig at det bliver en af årgangens top hopper i Sverige. Jeg har hele tiden nedtonet det, man kan så hurtigt blive skuffet i denne sport,  men nu kan jeg godt et eller andet sted se at, med nuværende form og uden uheld, så kan hun vinde et af de store årgangsløb i løbet af sæsonen. Den finske top hoppe Mascate Match fik godt nok dødens i sæson debut og havde spor 8, men måden hvorpå Ganga afviste denne fantom hest på, var imponerende. Hun var langt fra kørt træt, og med tanke på at det var med alle 4 sko, åbent hovedlag og fast vat så er det vel tilladt at drømme. Der er flere veksler at trække på. Hun bliver væsentligt skarpere med lukket hovedlag (ruller) og vattet giver sig selv. Dem som så løbet, så sikkert også at Ganga var tæt på galop 100 meter før mål. hun ramte sig på højre forknæ Det tydelig gør blot hvor stor en fordel hun har ved, at løbe uden forsko, som hun gjorde flere gange sidste år.

Jeg talte med Gangas træner Stefan Melander lørdag formiddag og han kunne berette følgende:

“da Jorma kom ind med hende efter første start i år på Solvalla i marts, var han meget positiv. Han synes hun havde overvintret rigtig godt og der var blevet væsentlig mere hest og hun virkede meget stærkere. Jeg ser hende hver dag og sidder ofte bag hende i træning, så jeg mærker ikke forandringen på samme måde som Jorma gør når han sidder op bag hoppen. Der er små 5 måneder imellem siden sidst hans sad bag hende og han kan lettere føle udviklingen i hesten. Ganga starter næste fredag i indledende afdeling i Dronning Silvias Pokal på Åby”

 

Svenskerne er gode til at matche deres heste mod større opgaver – og man ville naturligvis gerne vinde Breeders Crown forsøget, men ikke for enhver pris. Så derfor bygger man hende lige så stille op og til de store opgaver, også kan de tre føromtalte veksler komme i spil. De store opgaver der kommer hen over året:

Maj                  Dronning Silvias pokal (Åby)

Juli:                Sprinter mesteren (Halmstad)

Juli:                 Sto Championatet (Axvalla)

September:     Derby (Jægersro)

Oktober:          U.E.T Gand Prix (Vincennes)

November:      Breeders Crown (Eskildstuna)

Stutteri Dust giver drømmene et spark og vi glæder os til at følge Ganga Bae de kommende måneder.Det er som sagt tilladt af drømme.

 

Top