Ejendommen

Ejendommen hvor Stutteri Dust har til huse blev købt i 1996 af Thorkild Honum. Thorkild er/var kendt for de fine Guy heste og på gården er der således før etableringen af Stutteri Dust opdrættet heste af høj kvalitet med Rialto Guy som vel nok den bedste.

Ejendommen har 15 hektar og indrettet med 17 bokse. Herudover har ejendommen 2 store haller på godt 1000 m2 stykket, som tidligere er anvendt til kyllingeopdræt. Den ene hal anvendes til heste.

Jorden er sandjord og velegnet til opdræt af heste. Vi har aldrig problemer med mudder i foldene uanset hvor meget det regner og på hvad tid af året det er. Dette er meget vigtigt når man som vi opdrætter heste – specielt når føllene bliver taget fra deres mor går direkte over i udendørs løsdrift året rundt.

Vi råder over gode træningsmuligheder med en to sporet 1300 meter rundbane, en 400 meter galop bane, en 600 meter lang speedbane samt horsewalker.

Opstarten med følhopper

I perioden fra 1996 til 1998 var der udelukkende løbsheste på gården. Men det blev succesivt ændret da jeg blev direktør på Skive Trav 1 1997. Det gik langsom op for mig at det var svært at være direkte involveret i løbene samtidig man skulle bestride en ledende post i sporten. I 1998 købte vi hoppen Travo GT (Ejnar Vogt) med avl for øje. Vi lod hende dog løbe lidt idet vi modtog hende i løbsform og det gav overraskende gode resultater. Planen omkring hendes tid i avlsboksen blev udsat et par år.

Derfor købte vi i 1998 følhoppen Nya Toftebjerg (Tibur) og bedækkede hende med Lindys Crown. Ud af dette kom Gold Dust den bedste dansk opdrættede hest stutteriet til dato har avlet. Året efter i 1999 købte vi følhoppen Bandee Hanover (Super Bowl). Hun var købt hjem af en gruppe Svenskere to år før for ca. 1,2 mio kr.

Med købet af de tre nævnte hopper opstod Stutteri Dust.

Stutteri navnet Dust

Hvor kommer navnet Dust fra ? Da jeg flyttede til Jylland i 1995 fandt jeg ud af hvor meget det blæser i Vestjylland. Jeg hader blæse vejr – men man vender sig til det. Gården har 15 hektar ”grov” sand jord og når det er tilstrækkeligt tørt og man lægger markerne om så er det ikke altid jorden er ”hjemme”. den er ganske enkelt blæst væk. Sådan en gang mørk sand jord i luften er ikke særlig rart. Deraf kom navnet Dust – for når det står på er alt STØVET. I øvrigt et navn som kan give ganske gode navne til hestene.

I Sverige opdrætter vi ligeledes heste, men i Sverige kan jeg ikke anvende navnet Dust. Derfor hedder alle vores heste der er registreret i Sverige et eller andet med Rain. Vi håber fortsat på at vi en dag kan få lov til at kalde vores heste for Dust igen i Sverige.

Top