Nyt

Det skal ingen hemmelighed være at 2014 har været et fantastisk år for Stutteri Dust. Tumble Dust sejr i Dansk Derby, fire danske rekorder, den dansk opdrættede hest som har den største indtjening nogensinde på en sæson og selvfølgelig sejr i Criterium Continental på Vincennes hvor Tumble nok engang skrev sig ind i historie bøgerne. Med mulighed for start i Prix d'Amrique. En kæmpe triumf for træner Tomas Malmqvist og ejerne Tumble Boys. At Tumble Dust endvidere er skyld i at ejerne Tumble Boys for pengene som Tumble Dust har tjent, købte Tunika i foråret 2014 og som allerede i år som 2 års har tjent mere end 1 mio sek. Det er bare super. Og igen et talent fra Hr. Malmqvist.

Hvis alt går som det skal, så starter Tumble Dust i Prix d'Amrique om godt 3 uger. Det er ikke til at forstå. men vi er meget stolte og ydmyg herover. Vi glæder os til Paris sidste Weekend i januar. Vinteren 2015 virker til at blive let overstået.!!

Andre Dust heste gjorde det også godt i 2014. Her tænker jeg specielt på 3 åringerne Verify Dust (Credit Winner - Too Hot For Me) kr. 200.000 og Anna Greta (s) (Chocolatier - Affinity) skr 300.000 og vinderrekord 11,7. Det er stutteriets to eneste 3 åringer idet Belligerent (Muscle Hill - Savvy Yankee) desværre døde allerede som 1 årig efter et alvorligt uheld. Begge hopper kunne have vundet storløb med en lille smule mere held i de afgørende situationer. Hopperne går en spændende 4 års sæson i møde i henholdsvis Danmark og Sverige.

Anna Greta eller Virgin Rain som hun hed inden hun forlod Stutteri Dust.

Sucker Dust (Nya Toftebjerg) har ligeledes haft en god sæson med over kr. 100.000 i alm klasse løb i DK. Og vores egen Spurs Rain skr. 450.000

Billedet. Legendariske Nya Toftebjerg som gik til de evige jagtmarker i 2013 - hende glemmer vi aldrig her på stutteriet hun var en hest som havde alt.

Auktionerne i 2014 gik ligeledes over alt forventning. Vore to heste som vi solgte på auktion var Bourbon Rain (Conway Hall - Affinity) købt af Stefan Hultmann og Bungle Rain købte den svenske amatør Elisabeth Lundholm. Elisabeth er pt hot med supperhoppen Caramella BF. Endvidere har hun allerede fortalt mig at der er ingen der når Bungle Rain når han engang skal starte. Måske en lidt tidlig melding men dejligt at køberne af vore heste er glade for det de har erhvervet sig.

Bourbon Rain før auktionen i Stockholm maj 2014

Bungle Rain før auktionen i september 2014

Vi har i år beholdt 3 hopper fra 2013. Brilliant Dust (Muscle Hill - Alexia Ås), Braziilian Rain (Muscle Hill - Savvy Yankee) samt Burning Rain (Muscle Hill - Mystical Sunshine). Brilliant er leaset til en kombineret andelsstald på 10 andele med Sjældnere (Jan Thomsen) og Bornholmere (Kurt Løgn Pedersen) som drivkræfterne. Brilliant er i træning hos Rene Jonassen og efter en lidt tvivlsom start på karrieren så begynder hun at vise et godt talent. Brazillian Rain er i træning hos Jan Dahlgård medens Burning Rain grundet flere årsager fortsat går hjemme på gården og bliver med stor sandsynlighed allerede bedækket til foråret.

Brazillian Rain sommeren 2014

I 2014 har vi fået 4 føl, 2 hopper Chocolate Dust (Great Challenger - Too Hot For Me) Casual Rain (Muscle Hill - Affinity) og 2 hingste Coys Rain (Muscle Hill - Savvy Yankee) og Conquer Rain (Muscle Hill - Mystical Sunshine) De to sidste nævnte hingste skal til auktioner i Sverige. Det er heste der virkelig har noget over sig. Conquer er vel nok det bedste vi endnu har lavet på Stutteriet. I øvrigt spændene idet Conquer's mor Mystical Sunshine er vores største økonomiske satsning nogensinde på stutteriet. Chocolate Dust skal sælges på en dansk auktion medens Svenske Casual Rain ikke skal sælges men måske leases ud. Så er du interesseret i at lease en lillesøster til Tumble Dust så kan du kontakte stutteriet.

Casual Rain sommeren 2014

På stutteriet drømmer vi videre og har således store drømme for det kommende år.

Mon en af vore hopper kan blive repræsenteret i årets Elitelopp ?? Vi tror der er en chance for denne drøm. Fire heste kan pt komme på tale, Knows Nothing (Savvy Yankee), Magic Tonight (Miss Possessed), Hard Livin (Affinity) og Tumble Dust (Affinity)

 Hard Livin med Daniel Reden

Tænk hvis Tumble klarer sig fint i Prix d'Amrique så er det vel ikke helt umuligt at han allerede i år kan komme på tale til Eliteloppet. Sprint på Solvalla sidste week-end i maj - hvor hurtig vil han kunne løbe - jeg gætter på rigtig hurtigt.

Vi har ligeledes nogle spændende to åringer (2014) i form af Angel Rain (Love You - Alexia Ås) hos Peter Untersteiner og Atomic Rain (Muscle Hill - Affinity)hos Stefan Hultman. Begge trænere er ualmindeligt positive omkring deres heste og begge heste forventes til start tidligt i 3 års sæsonen.

Alt i alt et dejligt 2014 vi går ud af og et meget spændende 2015 vi går ind i.

GODT NYTÅR

Thomas Lind-Holm

Seneste nyt